Αξιοθέατα
Η ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδος, με σημαντική ανάπτυξη τα τελευταια χρόνια. Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την φυσική ομορφιά της περιοχής και να περιηγηθεί σε ένα τόπο που αποτελεί την καρδιά της ελληνικής ιστορίας.
Κάποια από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να δει στην όμορφη Κεφαλονιά είναι :
Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης
Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.
Πηγή
https://en.wikipedia.org/wiki/Melissani_Cave
Σπήλαιο Δρογκαράτη
Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά.
Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου. Έχει εξερευνηθεί απο την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία.
Θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία. Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη.
Η φύση έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το σπήλαιο είναι σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και έχει αξιοποιηθεί τουριστικά.
Πηγή
https://en.wikipedia.org
Όρος Αίνος
Το Όρος Αίνος είναι το ψηλότερο βουνό στο νησί της Κεφαλονιάς, με υψόμετρο 1.628 μέτρα (5.341 πόδια).
Το μεγαλύτερο μέρος της οροσειράς χαρακτηρίζεται ως περιοχή Εθνικού Πάρκου και καλύπτεται με ελληνικό έλατο (Abies Cephalonica) και μαύρο πεύκο (Pinus nigra). Τα πευκοδάση βρίσκονται μεταξύ των υψομέτρων 700 έως 1200 μ.
Τις μέρες με καθαρή ατμόσφαιρα από την κορυφή κάποιος μπορεί να δει τη ΒΔ Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία μαζί με τα νησιά Ζάκυνθο, Λευκάδα και Ιθάκη.
Δεν υπάρχουν χιονοδρομικά κέντρα σε αυτήν την οροσειρά, αλλά υπάρχουν όμορφες σπηλιές που μπορείτε να δείτε στο βορρά. Ένας αυτοκινητόδρομος περνά πάνω από την οροσειρά που συνδέει από νοτιοδυτικά προς το ανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι ένας από τους λίγους δρόμους που περνούν στην οροσειρά. Περίπου 3.000 έως 4.000 άνθρωποι ζουν στις πλαγιές του Αίνου.
Πηγή
https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Ainos
Στο βουνό υπάρχουν αρκετές διαδρομές πεζοπορίας.
(Θα σας συνιστούσαμε αν αποφασίσετε να πάτε για πεζοπορία να μην πάτε μόνοι αλλά με κάποιο οργανωμένο γκρουπ από ανθρώπους που γνωρίζουν το βουνό.)